Съдът отхвърли жалбата на прокуратурата за референдума
Съдът отхвърли жалбата на прокуратурата за референдума / DarikNews.bg, архив

Административният съд в Стара Загора отхвърли жалбата на Районната прокуратура в града за референдума, свързан с бъдещето на полигона в Змейово.

Както е известно, Общинският съвет в Стара Загора взе решение да бъде проведен местен референдум с въпроса „Да бъде ли закрит Централен артилерийски технически изпитателен полигон "Змейово". Той трябва да се състои на 26 май. Прокуратурата обаче протестира срещу това решение.

Заседанието на Административния съд се състоя днес и на него бе решено делото да бъде прекратено. Причина за това е фактът, че от Районната прокуратура са закъснели с подаването на жалбата.

„Официалното съобщение за решението на Общинския съвет в Стара Загора е публикувано на сайта на общината на 8 април. Срокът, в който то може да бъде обжалвано е 7-дневен. Прокуратурата обаче е направила това на 17 април, т.е два дни след изтичане на този срок. Затова прекратяваме делото. Не се произнасяме дали провеждането на референдума е законосъобразно или не", обясни за Дарик председателят на Административния съд в Стара Загора Пламен Петрунов.

Решението може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд в седемдневен срок.