съд
съд / ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе в съда обвинителен акт спрямо 47-годишен мъж за това, че преди една година убил 68-годишната си тъща и направил опит  да умъртви  бременната си 30-годишна съпруга. За това престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

На 20 май 2017 година майката и дъщерята очаквали в жилището им в Стара Загора да дойде обвиняемият, за да си прибере багажа и де се изнесе заради предходни семейни конфликти. Към 10 часа сутринта тъщата отишла до  магазина, а малко по-късно пред входната врата на апартамента се засякла със зет си. През това време бременната жена се заключила в хола, където било и по-голямата й дете-момче на 11 години. През остъклената врата на стаята тя видяла как майка й влиза с обвиняемия, който  още в коридора  я нападнал и започнал да я удря. Тя се развикала за помощ и опитала да се скрие в стаята си, но мъжът я следвал и започнал да й нанася удари с нож. Бременната жена се обадила за помощ на тел.112. Обвиняемият  счупил стъклото на холната врата и пъхнал ръката си,  за да я отвори. Съпругата се обадила за втори път на спешния телефон и извикала на детето си да отиде в спалнята. Самата тя стояла до вратата за терасата, а детето станало свидетел на случващото се. Мъжът се насочил към жена си  и без да каже нищо я пробол два пъти с ножа  в горната част на корема, след което сам се намушкал в корема и избягал без да окаже помощ на пострадалите. На място пристигнали екипи на полицията и Спешна помощ.

Според извършените по делото съдебно-медицински експертизи е установено, че 68-годишната  тъща е починала от наранявания в гръдния кош, при които е последвала остра кръвозагуба, а на съпругата били причинени  две прободно-порезни наранявания в корема, поради което тя е била настанена в болнично заведение.

По-късно обвиняемият Красимир И. бил задържан в кърджалийското село Пчеларово, като до там се придвижил с такси и потърсил медицинска помощ.