Старозагорските медици:Не сте сами
Старозагорските медици:Не сте сами / netinfo
Старозагорските лекари и медицински сестри спряха работа за 5 минути точно в 13 часа . С този символичен протест те декларираха своята категорична подкрепа към петте осъдени на смърт медицински сестри и палестинският лекар Ашраф.

” Протестираме срещу несправедливата присъда .Убедени сме и заявяваме,че обвинението за умишлено заразяване на либийски деца с вируса на СПИН е безумие , а обвиненията са безпочвени . Обръщаме се към всички работещи в здравеопазването от целия свят за солидарни действия, с които да изразят съпричастността си към несправедливата съдба на петте български медицински сестри” . Това записаха в декларация събралите се протестиращи старозагорски лекари и медицински сестри . Декларацията ще бъде изпратена до българското правителство и до Муамар Кадафи , чрез либийското посолство.

“Като родители , изразяваме искреното си съчувствие към болните либийски деца и семействата им “.С тези думи се обърна към протестиращите председателят на териториалния координационен съвет към Федерацията на синдикатите в здравеопазването в старозагорска област д-р Дениза Пенкова.

Своята воля за скорошно завръщане в родината на Валя , Валентина , Християна, Нася и Снежана заявиха колегите им от старозагорската многопрофилна болница “Стоян Киркович” .

Лекарите и медицинските сестри ще се включат в общоградското шествие тази вечер. То ще започне в 17.30 часа от паметника на Св.Георги Победоносец в парк Алана и ще приключи с митинг на площада пред Общината.