Служители от местния затвор ще участват в мирен протест
Служители от местния затвор ще участват в мирен протест / Община Стара Загора

Служителите от Затвора в Стара Загора ще участват в протест, под мотото „ Европа и за нас". Той ще се състои на 10 юни (неделя) от 13 часа пред Министерство на правосъдието и Министерство на финансите.

В мирния протест ще се включат служители от ГД "Изпълнение на наказанията" и ГД "Охрана", в който членуват и надзирателите от Затвора в Ст.Загора .

В разпространено до медиите съобщение е записано:
"Воден от своята решимост да отстоява правата на служителите в МП и като намира системата на МЛС за най - нереформираната в Р.България, Синдикат на служителите в затворите в България започва серия от протестни действия.
Ако междувременно не бъде намерено решение на исканията на служителите и не се обърне внимание на многобройните проблеми поставяни не веднъж на вниманието на компетентните ръководители на всички нива, ще се потърси съдействие от министър председателя г-н Б. Борисов, председателя на НС г-жа Ц. Цачева, президента г-н Р. Плевнелиев, еврокомисарят по правосъдие и вътрешен ред г-жа Сисилия Малмстрьом. Ще се премине към организиране на други възможни, разрешени от закона действия, като протест пред сградата на ПОСОЛСТВОТО на страната председателстваща ЕС - КРАЛСТВО ДАНИЯ в София, обявяване на гладна стачка от УС на Синдиката и др.
Въпреки протестните действия, които по закон не могат да бъдат ефективни, служителите в МП ще продължат да изпълняват стриктно служебните си задължения и няма да допуснат нарушаване на реда в МЛ".
Организатор на протестите е Синдиката на служителите в затворите.