Ще искат оставката на казанлъшкия кмет?
Ще искат оставката на казанлъшкия кмет? / Д.Бобева
Разговори за искане на оставка на кмета на Казанлък Стефан Дамянов и за типа водена политика започват тази седмица членовете на Групата за борба с корупцията в община Казанлък с представителите на различни политически сили.

Това каза за “Дарик” председателят на групата Георги Каличков.

Според него било крайно наложително политическите сили в града да дадат отговор на гражданите на въпросите за типа водена политика от сегашния и от следващите кметове: дали са за политика на имиджови и популистки акции, целящи единствено личен имидж, или подкрепят стила политика, обърнат с грижа и лице към хората.

Каличков заяви това по повод получените писмени отговори на 11-сет въпроса на съветници от групата за борба с корупцията от страна на кмета на Казанлък Стефан Дамянов, дадени по повод отправени питания по различни наболели въпроси в общината.

Според него, повечетокметски отговори били формални и без конкретика. Той изрази недоумение как така в местната хазна са намерени нужните средства за ремонт на отсечка от централната градска част, а няма същите пари за газифицирането на две от най- големите казанлъшки училища.

Каличков заяви, че в единия случай става дума за имидж, а в другия за реално управленско действие, което би спестило на местния бюджет повече средства в бъдеще.