Сбъднатият Копнеж за светлина
Сбъднатият Копнеж за светлина / DarikNews.bg

Дъждовните следобеди в Стара Загора от вчера са съпроводени с постигнат „Копнеж за светлина". Така е озаглавена първата самостоятелна изложба макрофотография на цветя на Геновева Генчева. На официалното откриване бе и изключителният фотограф-художник Кольо Пейчев.

Сбъднатият "Копнеж за светлина"
netinfo

Творецът, от когото фотографката се е учила и продължава да цени съветите му, й пожела успех с думите: „Един от мъдреците на Индия казва, че истинско класическо изкуство става тогава, когато творецът може само един единствен детайл така да ни го представи, че да обобщава картината и ние да възприемаме изкуството и себе си като едно цяло. Геновева Генчева е успяла".

Младата дама се надява тази изложба да внесе, поне за момент, светлина и цвят в ежедневието на старозагорци. Една и съща фотография се възприема по безброй много начини. Важното е да отворим сетивата си за красивото и доброто, обобщава младият творец. Изключителните фотографии може да разгледате в зала „Байер" до 12 юни.

Сбъднатият "Копнеж за светлина"
netinfo

„Често през годините назад се е случвало да грабна фотоапарат и да екпериментирам часове наред. Какво ли не е попадало пред погледа ми, какво ли не е попадало пред обектива - портрети на познати и непознати, пейзажи, архитектурни паметници, натюрморти, изобщо всичко", разказва 26-годишната фотографка.