Сапунджиев се призна за виновен
Сапунджиев се призна за виновен / DarikNews.bg, архив

Делото срещу Георги Сапунджиев, който на 2 юни прегази с джипа си на пешеходната зона в Стара Загора 4-годишния Паоло, започна. Сапунджиев се призна за виновен по всички факти и обстоятелства в обвинителния акт и поиска съкратена процедура.

Междувременно адвокътът на обвиняемия Георги Георгиев поиска съдът да наложи по-лека мярка за неотклонение-подписка или парична гаранция. До момента Сапунджиев бе под домашен арест. Защитниците на семейството на загиналия Паоло не се обявиха против това мярката да бъде сменена.

Родителите на детето Красимира и Иван Иванови се явяват като частни обвинители и съдът уважи молбата им. 14 са свидетелите по случая, като трима от тях не се явиха в съда.

По-рано през деня стотици старозагорци се събраха пред сградата на Окръжния съд и поискаха ефективна присъда за Георги Сапунджиев.

Четиригодишното момченце бе убито на 2 юни в началото на пешеходната зона на Стара Загора. 44-годишният Сапунджиев бе задържан, после настанен в болница, след като се оплака, че е бил бит. След това съдът му наложи мярка „домашен арест". Решението бе обжалвано от прокуратурата пред Апелативния съд в Пловдив, но той не уважи искането.