С близо 20% повече произведена електроенергия
С близо 20% повече произведена електроенергия / netinfo
От началото на годината до сега произведената електроенергия от ТЕЦ "Марица изток 2" ЕАД е с 18, 25 % повече в сравнение със същия период за изминалата година, въпреки че централата работи при два спрени за рехабилитация блокове, отчитат от дружеството.

На 25 май ще приключи плановият ремонт на блок 8 в ТЕЦ "Марица изток 2". Успешно въведен е вече в експлоатация спреният за годишен планов ремонт блок 7-ми. Заедно с пуска на мощностите ще заработят и изградените към тях сероочистващи инсталации.

Срокът за подаването на тръжни документи за изграждане на сероочистващи инсталации за блокове 5 и 6 бе удължен и с разрешение на Европейската банка за възстановяване и развитие търгът ще се проведе на 5 юни. Очаква се изпълнителят по проекта да бъде избран до средата на август, съобщават още от дружеството.

Към момента централата изпълнява успешно и бизнес плана си за тази година. Дружеството е внесло данък печалба в размер на 2 721 705 лв. С 11, 77 % се е повишил ръстът на брутната работна заплата от края на 2007-ма година. До първи юли увеличението ще стигне 22, 94 % при работещи в централата 2310 души средносписъчен състав.