Разкрива се тайната на вота, сигнализират гласоподаватели
Разкрива се тайната на вота, сигнализират гласоподаватели / DarikNews.bg

За предварително откъснати и сгънати бюлетини сигнализират в РИК от политическа формация. Данните, с които разполагат са от 134-та СИК в ромския квартал „Лозенец".

Като цяло изборният ден в махалата минава доста вяло, коментират наблюдатели и застъпници там. Към 15 часа от общо 1204-ма избиратели в секция в училище „Христо Смирненски" правото си на вот са упражнили едва 170 души. Нашите хора берат череши по това време, обясняват роми ниския вот.

Репортерска проверка установи, че по-голямата част от избирателите не са наясно с начина и възможностите за избор, а застъпници и членове на СИК сигнализират, че сгънатите в урните бюлетини не прилепват плътно и зачертаният номер се вижда съвсем ясно. Разкрива се тайната на вота, коментират ангажираните с изборния ден и гласоподаватели.

Ниска избирателна активност отчитат и в трите секции в училище „Стефан Караджа". В 137-ма СИК към 15.30 часа са гласували 135 души от общо 1073. 150 са упражнили правото си на вот в 138-ма СИК, където общия брой на избирателите е 1141.