Работници от „Ремотекс” се срещнаха с министър Стойнев
Работници от „Ремотекс” се срещнаха с министър Стойнев / Dariknews.bg

Контактна група от работници от радневското предприятие „Ремотекс" се срещна с министъра на енергетиката Драгомир Стойнев и представители на Българския енергиен холдинг.

„Министърът бе категоричен, че държавата прекратява преговорите за закупуване на предприятието. До решението се е стигнало заради високата цена, поискана от настоящите собственици и заради големите задължения, установени от фирмата, която прави оценката. Освен това министърът разкри, че предприятието има активи с неустановена собственост", разказа пред Дарик общинският представител на КНСБ в Раднево Бойка Боева.

На срещата е дискутирана и идеята да се създаде подобно дружество в „Мини Марица Изток".

„Министър Стойнев и Българският енергиен холдинг не са се отказали от тази идея. Предстои обаче да се реши в какви помещения, с какви машини ще се работи и колко специалисти ще могат да започнат работа там. Ще трябва време за реализацията на тази идея", допълни Бойка Боева.

На 28 април работниците от „Ремотекс" са поканили народните представители от Стара Загора, Раднево и Нова Загора на среща в дружество. На нея ще бъде дискутирано как да бъдат променени законите, така че да не се стига до подобни ситуации.

Част от работещите в предприятието пък ще могат да кандидатстват за обявените 190 свободни работни места от „Мини Марица Изток".