Публична дискусия на младежка програма в Казанлък
Публична дискусия на младежка програма в Казанлък / Деляна Бобева
Общинският съвет на Казанлък, граждански, младежки и политически организации ще обсъждат днес в публична дискусия дългосрочна програма

“ Живот и реализация на младите хора в община Казанлък”.

Изработката на документа е плод на 18 месечна работа на Общинския съвет в Казанлък, неправителствени и работодателски организации.

Инициатор за съставянето и приемането на дългосрочната програма е председателят на Общинския съвет в Казанлък Васил Самарски.

В свое слово миналата година на 24-ти май той обяви необходимостта от такъв докумет и обеща до края на този мандат той да е факт.

Основната цел на програмата е превръщането на община Казанлък в привлекателно място за живот и реализация на младите хора.

Документът съдържа 8 различни направления, които се отнасят до жизнената и духовна среда, бизнесклимата, професионалното ориентиране, социалните дейности и участието на младите хора в местната власт.

Те са съобразени с Европейската харта за участието на младите хора в живота на общините.

На 23-ти октомври Общинският съвет на Казанлък ще проведе специална тематична сесия за приемането на дългосрочната програма.

Тя ще бъде връчена на всичките 7 кандидати за кметове на община Казанлък, с намерението който и от тях да поеме ръководството на общината, да работи по програмата.