/ netinfo
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден 18-годишен младеж за унищожаване на фонтан, собственост на Община-Казанлък.

Районен съд-Казанлък наложи наказание „Пробация“ със следните мерки - „Задължителна регистрация по настоящ адрес” за срок от 1 година и 6 месеца три пъти седмично, „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 1 година и 6 месеца и  „Безвъзмезден труд в полза на обществото” - 150 часа в рамките на 1 година.

Съдебното производство пред Районен съд-Казанлък  бе проведено в рамките на четири месеца. На 17 октомври младежът  бе признат за виновен  като извършител на престъплението  по чл. 216 ал.1 от Наказателния кодекс. Подсъдимият възстанови имуществени вреди  на Община Казанлък в размер на 1 227 лв.

Присъдата не е влязла в законна сила и подлежи на обжалване и протестиране.

На 27 януари момчето  повредило  градинския фонтан, разположен на площад “Киацо”, публична общинска собственост на Община-Казанлък.  18-годишният  счупил вертикалната част на конструкцията  и засегнал надземната част на водопроводната инсталация. Причинените  имуществени вреди  на Община-Казанлък са в размер на 1 227 лева.