Бохеми
Бохеми / Държавна опера Стара Загора
На 23 януари от 19.00 часа на сцената на Старозагорската опера ще оживее отново шедьовърът на Джакомо Пучини – операта „Бохеми“ .
 
Спектакълът ще дирижира Нобуаки Нагата /Япония/. Световно признатият румънски художник Каталин Йонеску-Арборе е автор на оригиналната сценография, решена в кинематографичен ракурс. Утвърдената българска дизайнерка Цветанка Петкова-Стойнова облича героите в красиви костюми, адекватни на епохата и в синхрон с цялостната атмосфера на драматичната история за любовта.
 
Режисьор на постановката е Огнян Драганов, който многократно е работил в България и в чужбина с този творчески екип и за втори път поставя „Бохеми“ в своята кариера. Зрителите ще станат свидетели на интересно сценографско и режисьорско решение, в което максимално се използва сценичната техника - въртяща сцена, движещи се платформи, издигащи се платформи, наклони-подход, който променя разказа в самата опера като сменя и местата на действието.
 
В ролята на Мими е дебютът на младата и много талантлива Елена Петрова, а Шан Хуанг /Китай/ е в ролята на Рудолфо. В останалите роли ще видите Иван Кабамитова, Теодор Петков, Пламен Кумпиков, Деси Стефанова, Александър Марулев и др., оркестър и хор на Държавна опера-Стара Загора, деца от вокалната студия при Детско-юношеска студия за опера и балет при Държавна опера-Стара Загора.