Полицията: Служител не е осъществявал връзка между побойниците и адвоката им
Полицията: Служител не е осъществявал връзка между побойниците и адвоката им / Dariknews.bg, архив

Полицейски служител не е осъществявал връзка между адвокат и братята Данаил и Исус Данаилови, които през миналата седмица бяха задържани за побой над две момчета на оживено кръстовище в Стара Загора. Това обявиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора след приключване на проверка по подаден сигнал и изнесени в медиите данни за неправомерни действия на полицейски служител от Второ РУП - Стара Загора.

„В хода на изясняването на ситуацията са събрани сведения от всички лица, които имат отношение по случая. Бащата на двете момчета и техният адвокат категорично заявяват, че не полицейски служител е съдействал за осъществяването на връзката между него и задържаните.

Присъствието на полицейския служител в сградата на Второ РУП - Стара Загора няма връзка със задържането на двете момчета. В хода на проверката не са установени данни за извършени от него неправомерни действия", се казва в официалното съобщение на Областната дирекция на МВР в Стара Загора.

На 17 юни на едно от най-оживените старозагорски кръстовища - на улиците "Отец Паисий" и "Генерал Столетов" младежи на 26 и на 28 години бяха пребити с метална тръба от двама роми. Извършителите са на 20 и 23 години.

След побоя те потеглили с автомобила си и малко по-късно са били задържани от екип на полицията. Двете пострадали момчета бяха настанени в болница, като единият е със спукана подбедрица, а другият с натъртване и комоцио. В последствие те бяха изписани за домашно лечение. На двамата братя пък бе наложена постоянна мярка "задържане под стража"