Почти 4000 заявления по проект „Адаптивност
Почти 4000 заявления по проект „Адаптивност / netinfo

3 873 човека са подали заявления по проект „Адаптивност", информират от Бюрото по труда. Одобрените кандидати са 3 656 и 3 271 човека са получили ваучери и са включени в обучение. Завършили са 3 170 души.

Чрез проекта лицата придобиват нови знания и умения и повишават квалификацията си чрез включване в професионално обучение.
По време на обучението лицата получават стипендия в размер до 176 лв. на месец. След успешно завършване на обучението се получава Свидетелство или Удостоверение за преминат курс за придобиване или повишаване на професионалната квалификация.

Схемата е насочена към работодатели от сектор "Индустрия" и сектор "Услуги".
От възможностите на схемата са се възползвали 216 работодатели, чиито работници и служители от целевата група са включени в обучение.

До 31 май по проекта в Стара Загора са се включили в обучение 6 човека от 1 работодател, шестима са завършили обучение, а други шест са запазили заетостта след обучение по схемата.

Проектът „Адаптивност" се реализира в периода 2010 г. - 2013 г. по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".

Проектът е насочен към професионално обучение за придобиване на първа и втора степен на професионална квалификация и по част от професия за първа, втора и трета квалификационна степен на работници и служители, преминали на непълно работно време.