Победителите в пистолетен турнир “Пети октомври ”
Победителите в пистолетен турнир “Пети октомври ” / netinfo

Участие в осмото издание на традиционния турнир по стрелба с голямокалибрен пистолет ”Пети октомври” взеха десет отбора и 46 състезатели от страната. Те премериха сили в дисциплините “Прецизна стрелба” и “Бърза стрелба” с бойно оръжие.

Първа при жените стана Лидия Петкова от Областна Дирекция на МВР Плевен с 256 точки, следвана от Спаска Кисьова с 255 точки и Ирена Танова с 249 точки, състезаващи се за отбора на Военна полиция. Шампион при мъжете стана Николай Колев с289 точки от Военна полиция. Борислав Ботев от старозагорската полиция с 276 точки и Никола Николов от Областна Дирекция на МВР Силистра с 272 точки, заеха съответно второто и третото място в надпреварата при мъжете.
Първи в отборното класиране станаха стрелците на Военна полиция , второто място спечелиха домакините от полицията в Стара Загора, а трети се класираха състезателите на Областна Дирекция на МВР Плевен.

Заместник-директорът на ОД на МВР Стара Загора комисар Светослав Марков връчи на победителите купи, грамоти и плакети, осигурени от Община Стара Загора.

Състезанието се проведе на стрелбище “Армком”. Организатори на турнира са Областна дирекция на МВР, Община Стара Загора и стрелкови клуб ”Ронин” , по повод Деня на Стара Загора.