БСП Стара Загора
БСП Стара Загора / netinfo
Над 100 спортисти, участници в състезания по футбол и тенис на корт, се събраха през уикенда в Казанлък, за да участват в Петото издание на турнира. На спортния комплекс „Шампион”  сили мериха състезатели от различни професии- предприемачи, данъчни служители, адвокати, полицаи, военни, настоящи и бивши футболисти и др. Голяма част от тях  участват и печелят национални състезания.

Почетни гости на турнира бяха параолимпийският шампион и световен рекордьор от Рио де Жанейро в дисциплината тласкане на гюле Ружди Ружди, и треньорът му Радостин Тодоров, както и световният и европейски шампион на копие за хора с увреждания Дечко Овчаров. 

Финалният мач между футболистите на „Еленко” и „Светците” премина оспорвано, но с победата се поздрави отборът на „Eленко”. На трето място във футболния турнир се класира тимът на „Юнайтед”.

Тазгодишното състезание по тенис е най-оспорваното в досегашната история на турнира, споделиха организаторите. Общо над 40 участници се включиха в надпреварата на двойки и сингъл.
На двойки първото място спечелиха Йоана Маринова и Йордани Джурджев. Победител в сингъла пък стана Красимир Минтов.

„Днешното време е трудно за спорта, защото държавата се отдръпна от най-важното ниво – подкрепа за спорта в училище, подкрепа за масовия спорт.”, заяви водачът на листата на "БСП за България" за Стара Загора Драгомир Стойнев. „Благодаря на Ружди Ружди и Дечко Овчаров, че ни подкрепиха. Те са символ на силния дух, който трябва да предадем на участниците и на хората от нашата листа”, каза още Стойнев и обяви, че в програмата си БСП поема твърдия ангажимент за въвеждане на стандарти за спортна инфраструктура и пособия за училищата и университетите

Участниците в Старозагорската листа на Коалиция „БСП за България” наградиха първенците в състезанието.