Отказали медицинска помощ на сина на самозапалилия се радневец
Отказали медицинска помощ на сина на самозапалилия се радневец / DarikNews.bg, архив

На Тихомир Асенов-синът на самозапалилия се мъж от Раднево, била отказана медицинска помощ от лекар в Спешния център в Раднево. Асенов призна, че ни си спомня името на дежурната лекарка, но е готов да потърси правата си, след като мине погребението на баща му.

53-годишният Венцислав Василев почина рано сутринта в неделя, след като 12 дни лекарите в Пловдив се бориха за живота му.

Часове, преди да погребе баща си, Тихомир разказа за Дарик, че се почувствал зле. Заедно с вуйчо си потърсили медицинска помощ в Спешния център в Раднево.

„Отидохме в Бърза помощ около половин час след полунощ. Дежурната лекарка, на която не знам името, защото нямаше табелка, ми каза: Вие, след като ви даваха веднъж по телевизията, да не си мислите, че сте станали много известни? Аз я попитах не се ли срамува от тези си думи, а тя ми затръшна вратата пред лицето.
След като ми отказаха медицинска помощ се прибрах у дома и майка ми направи айран, защото кръвното ми беше много ниско. Днес погребваме баща ми, но утре ще отида в съда и ще пусна жалба".

Д-р Борислав Русев, който е началник на Спешния център, коментира, че не е запознат със случая. По думите му, дежурният в спешното е била д-р Иванова, която описа като перфектен професионалист, срещу когото не е имало оплаквания. Д-р Русев обаче беше категоричен, че ако получи жалба заради снощния случай ще потърси отговорност от дежурната лекарка.

Тихомир Асенов обвинява единствено бедността и държавата за смъртта на баща си. Той признава, че му е трудно да си представи как ще се развие живота на семейството им занапред."Призовавам с ръка на сърцето, всеки който има възможност, с каквото може да помогне на майка ми. Тя се нуждае от работа, от пари, защото остана на произвола на съдбата".