Няма да обжалват кметското дело
Няма да обжалват кметското дело / Светла Тенева

В 17 часа на днешния 9 април изтече срокът за обжалване и протестиране на решението, с което административния съдия Динкова от старозагорския административен съд потвърди решението на Общинската избирателна комисия от 5 ноември 2007 година и призна за кмет на Стара Загора професор Светлин Танчев.

Както вече е известно, делото бе образувано по жалбата на бившия градоначалник д-р Евгений Желев.

Страните имаха законово право да обжалват в 7-дневен срок пред Върховния административен съд решението на съда в Стара Загора. В случай, че страните са решили да обжалват или прокуратурата да протестира решението, то документите би трябвало да постъпят в старозагорския съд, тъй като делото е все още тук.

До 17 часа в Административния съд не е постъпил нито протест от страна на Окръжна прокуратура, нито жалба от страните, съобщиха за Дарик от съда.

Според запознати има хипотетична възможност ако жалбата е написана и пусната с писмо, то да пристигне утре, но тогава от значение ще бъде пощенското клеймо.

Припомням ви, на последното заседание преди да се произнесе съдът адвокатите на д-р Желев поискаха изборът на опонента му да бъде обявен за недействителен заради сериозни нарушения в изборния процес.

Това  заяви и представителят на Окръжна прокуратура, която е страна по делото.