Няма  бедстващи шофьори на ТИР-ове на летището според областния  управител
Няма бедстващи шофьори на ТИР-ове на летището според областния управител / DarikNews.bg, архив

На летище Стара Загора има паркирали около 120 ТИР-а заради забраната на Агенция Пътна инфраструктура, според която бе преустановено движението на тежките коли с маса над 10 тона по републиканската пътна мрежа. Обсъждаме вариант на водачите да бъдат доставени топли напитки, обеща пред Дарик областният управител на Стара Загора Недялко Недялков.

Той потвърди, че не е постъпвала информация за бедстващи шофьори. „Там колите престояват около 5-6 часа в по-нормална обстановка, но сега заради забраната се наложи да пренощуват на място. Снощи имаше около 100-120 ТИР-а, сред които и наши, и чужди. Взехме това решение като авариен изход. Ако ги бяхме оставили да нощуват по пътищата щяха да задръстят движението и да възпрепятстват снегопочистването."

За първи път летище Стара Загора се използва като временен паркинг. Най-близкото място обаче откъдето могат да се закупят топли напитки и храна е кв."КольоГанчев", който е на около половин километър от летището, където няма заведение. „Аз ще разговарям с директора на летището, за да обсъдим възможност за доставка на чай и топли напитки. Предстои да закараме и четири-пет химически тоалетни", обясни още областният управител на Стара Загора Недялко Недялков.

В Старозагорско няма закъсали автомобили и бедстващи хора. Затруднено е снабдяването с храна в Мъглиж. Екипи чистят третокласния път, който преминава през Ягода и Ветрен. Затворен за движение е участъкът Мъглиж-Николаево.

Очаква се до обяд да бъде пуснат пътят от Стара за Нова Загора, който беше затворен заради силните снегонавявания.