контингент
контингент / netinfo
Служебният министър Стефан Янев посрещна военен контингент в Стара Загора
След вчерашното нападение в Лондон трябва да бъдем много бдителни по отношение на сигурността на страната ни. Към момента в специализираните служби не са постъпвали реални заплахи за България, но трябва да внимаваме, каза служебният министър на отбраната Стефан Янев на церемонията по тържественото посрещане на 32-ия контингент в Стара Загора.
 
Според министъра е необходимо да има промени в Изборния кодекс за гласуването на чужди граждани, а не да се блокират границите. Той увери, че няма увеличение на  миграционен натиск към момента, което не налага актуализирането на плановете. Границата се пази както и досега и не се налага оптимизиране на охраната, категоричен беше Янев.
 
110 военнослужещи се завърнаха от мисията  на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа”. 19 от тях бяха наградени на церемонията пред общината в Стара Загора.
 
Военнослужещите от 32-ия контингент се завърнаха на 18 март в нашата страна, след успешно участие в мисията по подготовка, съветване и подпомагане на силите за сигурност в Афганистан. Контингентът е в състав до 110 военнослужещи и в структурата му са включени национален елемент, механизиран взвод, щабни офицери и екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност. Национален командир на контингента е полковник Андрей Мецов. 
 
На церемонията по посрещането на контингента присъстваха още началникът началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, областният управител доц. Веска Шошева, представители на местната администрация.