НГПИД акад. Дечко Узунов с нов сайт
НГПИД акад. Дечко Узунов с нов сайт / www.art-school.eu

Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „акад. Дечко Узунов” в Казанлък вече има нов сайт / www.art-school.eu/.

Той е специален дар за патронния празник на училището от бившите му възпитаници- 30 годишните дизайнери Асен Буров и Стелиян Пенев.

Новият сайт е с по- вече и по-богата информация,  по-интерактивен  и със собствен  форум за обмен на информация между учениците на гимназията.

Той бе представен по врее на откриването на изложба на ученици на гимназията, част от програмата за отбелязване на 110-та годишнина от рождението на патрона на Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн- академик Дечко Узунов.

Видният казанлъчанин, прославил града на розите в цял свят със своето творчество е роден на 22-ри  февруари 1899 година.

През 1968 година се създава и рисувателното училище в Казанлък, носещо неговото име.

 162 ма са днешните възпитаници на Художественото училище, които се обучават в три професионални направления : дизайн, изобразително изкуство и  художествени занаяти.

В продължение на три години учениците на гимназията получават финансиране за летни практики по програмата “Леонардо Да Винчи” в немския град Карслруе.