Министър Ивелина Василева доволна от ремонта в Самара 3
Министър Ивелина Василева доволна от ремонта в Самара 3 / община Стара Загора

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров инспектираха ремонтните дейности, които се извършват в квартал „Самара 3". Изпълнението на проекта включва реконструкция и разширение на над 6 км канализационна и 2,5 км водопроводна мрежа. Общата стойност на проекта е близо 5 млн. лева. Те са осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда - ПУДООС.

„Днес времето ни позволи да видим, че канализацията, която бе изградена - работи. По улиците, които вече са направени, няма проблем с отводняването, дори след силен дъжд, като този, който се изсипа преди малко", каза по време на обиколката кметът Живко Тодоров.
„Целта на проекта е да се направи един наистина хубав квартал. „Самара 3" бе забравен като цяло и нито водоснабдяването, нито канализацията бяха в нормален вид, липсваше и дъждовна канализация. Проблеми с отичането на водите няма да има, когато улиците бъдат направени", допълни той. Тодоров благодари за подкрепата, която Общината е получила от Министерството на околната среда и водите, и възможността да бъде финансирано изграждането на така важната и липсваща инфраструктура.

Кметът подчерта и предстоящото преасфалтиране и благоустрояване на засегнатите улици, както и изграждането на нови улични трасета, за които са отделени над 300 хил. лева общински средства.

Министър Ивелина Василева оцени високо работата на Общинската администрация и сериозното отношение, което показва. Тя подчерта, че е изключително важно да се работи за рехабилитирането на квартали, в които е липсвала ВиК инфраструктура.

„Там, където няма изградена канализация и отводнителни системи, където водопроводът не е в добро състояние, стават проблеми при всеки дъжд. Надявам се следващия път, когато дойдем тук, при завършена втора фаза на проекта, да видим един наистина обновен и различен квартал".