“Между небето и земята”
“Между небето и земята” / netinfo

Събирайки се и обединявайки усилията си, можем да променяме “малките неща”, които ни заобикалят, за да извършваме постенно големите промени. Защото избирателната система, парламента, правителствата…, са в пряка зависимост от онова, което ние можем и трябва да правим за младите хора, на които разчитаме да изградят онази нова България, за която мечтаем. Около тази идея се обединиха Общински детски център, местната администарация, Общински съвет, Областна администрация, Регионален инспекторат по образование, Младежки общински съвет, институции и нестопански организации. Тя стои и в основата на пролетните училищни и общински игри и конкурси, които ще преминат под мотото “Между небето и земята”.

Основната идея е да се обединят усилията за усъвършенстване и себеопазнаване на децата и младите хора. Според организаторите децата имат нужда някой да ги забележи и да оцени достойнствата им. Големите награди в конкурсите са наречени “Малкият оскар”, защото всеки трябва да повярва в себе си, че е потенциален носител на истинската награда “Оскар”.

Игрите и конкурсите са разпределени в няколко направляния: изкуство, науки, екология, спорт. Те ще преминат на два етапа. Първият ще се проведе в самите училища и ще приключи в началото на месец май. Победителите ще участват на финала, който започва в средата на май и ще продължи до Деня на детето – 1 юни.

Регистрацията на участниците трябва да приключи до края на този месец.