Стара Загора
Стара Загора / netinfo
Община Стара Загора въвежда за пенсионери абонаментни карти за 10 пътувания за градските автобусни и тролейбусни линии. Инициативата за допълнителни намаления на една от най-уязвимите социални групи, е на кмета Живко Тодоров.

Въвежда се месечна абонаментна карта, с право на десет еднопосочни пътувания за цяла градска мрежа на общинската транспортна схема, която ще струва 3 лева. От нея ще могат да се възползват пенсионери над 65 години (лица получаващи пенсия по условията и реда на глава шеста от Кодекса за социално осигуряване), с постоянна адресна регистрация в гр. Стара Загора.

Въвежда се и годишна абонаментна карта, с право на десет еднопосочни пътувания за всеки календарен месец за цялата градска мрежа на общинската транспортна схема, на стойност 12 лева. Правото на преференциално пътуване се доказва след представяне на лична карта, пенсионно решение и актуална снимка.

Предложението на кмета Живко Тодоров ще бъде гласувано на мартенското редовно заседание на Общинския съвет. Решението ще влезе в сила от 1 май 2017 г.