Марков:Ще приключим годината с върхово постижение
Марков:Ще приключим годината с върхово постижение / netinfo
Мини Марица-изток ще приключи годината с добив на въглища над 24,5 млн. тона. ”Това ще бъде едно върхово постижение за дружеството ни.То ще зависи не само от нас, но и от пазара на нашата продукция”, каза изпълнителният директор инж.Иван Марков.

Деветмесечната програма по добив на въглища и по откривка е реализирана успешно.Към днешна дата са реализирани 16 млн. и 600 хил. тона въглища и 69 млн. тона откривка. Централите работят нормално и складовите наличности в тях са 798 хил. тона въглища.

До месец предстои технологичното преместване на гумено-транспортна лента, чрез което мината ще спестява годишно 3-4 млн. лева за електроенергия.

В ход върви и зимната подготовка на Мини Марица-изток. “Работим в график по отношение на технологичната и транспортната организация, както и по подготовката на работните места”, обобщи изпълнителният директор на Мини Марица-изток Иван Марков.

Като председател на Съвета на директорите на новосъздадения енергиен холдинг инж.Марков потвърди ,че дружествата в него ще запазят своята икономическа самостоятелност. “Трите топлофикации, които са под контрола на Христо Ковачки, не могат да предизвикат режим на тока в страната.Няма такава опасност ”, заяви инж.Марков.