Лапчев се срещна с учители
Лапчев се срещна с учители / Д.Бобева
Инфраструктурата в квартал “Изток” на Казанлък бе основният проблем, който кандидатът за кмет на Обединената десница в Казанлък инж. Иван Лапчев обсъжда с граждани на кооперативния пазар в града.

Пред тях той изложи намеренията си и начините им на финансиране, които в кратки срокове могат да променят инфраструктурата на района.

Квартал “Изток” е най- младият , но и най- необлагороден в инфраструктурно отношение казанлъшки квартал, който се нуждае от нови пътища, осветление тротоари, детски площадки и удобства за живеещите над 15 хиляди жители в него.

По-късно кандидатът за кмет присъства и на протестния митинг на учителите от казанлъшкото училище “Георги Кирков”и разговаря с протестиращите.

С просветниците Лапчев обсъди проблемите в образованието, както и възможностите общината да решава проблема със заплащането на учителите от общинските училища, с механизмите на делегираните бюджети.

Отношението си към протеста на учителите той изрази, подписвайки се в подписката на гражданите, подкрепящи националната учителска стачка.

Тази вечер от 17,30 часа протестът на казанлъшките учители продължава с автопоход по казанлъшките улици, в който ще участва и кандидатът за кмет на Обединената десница инж. Иван Лапчев..