Коронясаха казанлъшката царица
Коронясаха казанлъшката царица / Д.Бобева
С невиждано десетминутно фойерверк шоу в 22 часа снощи, на площад “Севтополис” в Казанлък бе коронясана 41-та царица Роза на града, 19-сет годишната абитуриентка Лора Георгиева.

Възпитаничката на природо-математическата гимназия получи короната си от кмета на града Стефан Дамянов, който поздрави съгражданите си с поредния празник на града и им пожела приятни дни в обновен Казанлък. Преди да получи короната си, Царицата на цветятя бе родена от Божествения път, разделил Небето и Земята. Идеята на спектакъла бе красиво пресъздадена от трупата на Нешка Робева. Изцяло поставен на фолклорна основа, спектакълът обра овациите на публиката.

Днес проявите от програмата на тазгодишния празник на розата в Казанлък продължават с конкурс за детска песен и концерти на гостуващите фолклорни състави от побратимените на Казанлък градове, участници в Международния фолклорен танцов фестивал.

От 18 часа в Художествената галерия на града се открива и традиционния пленер по живопис “В долината на розите”.

От 20 часа на централния площад започва модно шоу-ревю, а малко по –късно и третият конкурс “Мис Долината на розите”, в който хубост ще мерят 12 участнички от различни общини в района на Розовата долина и красавици от побратимените градове на Казанлък.

В 22 часа за казанлъчани и госите на града ще пее Орлин Горанов.

До неделя на една от емблематичните за Казанлък улици “Искра” е подреден и арт базар, показващ майсторството на казанлъшките занаятчии и художници.

Сергиите им, опънати под специални шатри събират клиенти от страната и чужбина.