награда
награда / netinfo
Интернет вотът през месец юни отличи усилията на Михаил Янушев за кмет на населено място в община Казанлък в категорията „Туризъм, традиции – наличие на хижи, почивни бази, къщи за гости, екопътеки, празници, традиции. „През целия си мандат аз и моят екип работим в тази посока Бузовград да стане туристически център“, сподели младият кмет, който получи Почетна грамота.

Отличието за работата на кметовете по населени места в категорията за туризъм съвпада с навечерието на Тракийските празници, които по традиция се провеждат в края на месец август и превръщат Бузовград в туристическа атракция. Тази година селото с 2 500 жители ще посрещне многобройните си гости с обновения информационен център и нови рекламни материали за туристическите забележителности в района. В напреднала фаза е и работата по създаване на голям централен парк. Върху площ от 2 – 2,5 дка, изцяло със средства на кметството и доброволен труд се работи по изграждането на парково пространство с езеро и водопад за прохлада в горещите дни, с детска и фитнес площадка.

Единственото село на територията на община Казанлък, в което активно работят две читалища от години е известно с техните красиви ритуали за лятното слънцестоене и есенното равноденствие. Заради големия туристически интерес през 2018 г. техните ритуали ще станат част от културния календар на Община Казанлък.

Усилията на местната власт и учените, които работят в района са да обединят културно-историческите забележителности в един общ маршрут – от Мегалита над Бузовград, през проучената миналата година раннохристиянска църква в местността Черковищата, крепостта Бузово кале, по чието разкриване се работи в момента до монументалната тракийска гробница в подножието на крепостта - Есхарите.

Жителите на Община Казанлък вече дават своя интернет глас за кмет на населено място №1 през юли в категорията „Развита инфраструктура -благоустрояване на селищната среда, полезни придобивки за населеното място.“ Условията на класацията са публикувани на интернет страницата на Община Казанлък. Целта на кметската надпревара е да поощри добрите практики по места, които правят живота на хората по-добър.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook- https://www.facebook.com/darik.starazagora/