Галина Стоянова посети Бузовград и Розово
Галина Стоянова посети Бузовград и Розово / Община Казанлък

Кметът на Казанлък Галина Стоянова и представители на общинското ръководство посетиха селата Бузовград и Розово.

Насоките в развитието на туризма бе сред основните теми в разговорите с кмета на Бузовград Михаил Янушев. В центъра на населеното място се разработва информационен център за популяризирането му както и за познатата като"Слънчева врата" или крепостта "Мегалита", Останките от крепостта Бузово кале и разкопките свързани с нея. Местната управа планира и изграждане на парк в центъра на селото с уреди за спорт, люлки, стана ясно още по време на обсъжданията.

В срещата с кмета на село Розово Теодора Георгиева бяха коментирани въпроси, свързани с дейността на местното читалище, детската градина, кооперацията и пенсионерския клуб, като в разговорите участваха ръководителите на институциите. Специални поздравления получи читалище „Христо Ботев - 1897" за спечелените златни медали от Фолклорния събор „Песни и танци на Кабата край Касабата ". Беше обсъдено и едно от най-големите желания на младежите и на футболен клуб „Млада Гвардия",с. Розово - да бъде разработен проект за изграждане на футболно игрище.

Посещенията на казанлъшкия кмет в населените места на общината и дискусиите по трудните въпроси, които имат нужда от съдействие за тяхното разрешаване, продължават.