опера Стара Загора
опера Стара Загора / Държавна опера Стара Загора
Музикалният интерактивен спектакъл „Клинг Кланг“ води малките зрители /на възраст между 3 и 6 години/ на излет с ракета във Вселената. С ефектната мултимедия на Александър Гьошев малчуганите пътуват до планетата Марс, където е ужасно студено, има само няколко планини, вулкани и много, много червен пясък. После отскачат до Сатурн и разглеждат неговия пръстен. Чудят се, дали не могат да отлетят до Слънцето, но разумно се отказват, защото е непоносимо горещо...

Чудното пътешествие за деца във Вселената с ракета ще се състои за първи път на 24 и 25 януари от 11.00 часа във Фоайето на Държавна опера-Стара Загора.

Сценарият и режисурата са на известната австрийска режисьорка  Урсула Хорнер, която е позната вече на старозагорската публика.

Водещи на спектакъла за деца „Клинг Кланг“ са Инна Андреева и Марин Русинов – артист-хористи в Операта. Младите зрители ще се насладят на чудесно вплетени в действието откъси от произведения на Клод Дебюси, Джоакино Росини, В.А.Моцарт, Жак Офенбах и др.

Музикалният съпровод е поверен на камерен ансамбъл в състав Цветомира Динева /флейта/, Мирена Митрева /ударни/, Паоло де Стефано /кларинет/ и Мануела Манолова /пиано/. Диригент е Виктор Крумов.