Христо Стоичков ще се срещне със старозагорци през юли

Христо Стоичков
Христо Стоичков / БГНЕС, архив
Легендата на българския футбол Христо Стоичков отново ще бъде във фокуса на прожекторите през юли. След успешните eсенни премиери на официалната си биография „Христо Стоичков. Историята“ Камата ще посети още пет български града, за да представи книгата и да се срещне с приятели и почитатели.

Издателите на биографията са подготвили срещи в Панагюрище, Петрич, Стара Загора, Каварна и Русе, като повечето събития са с безплатен вход. Ангажирани са едни от най-големите зали, площади и спортни съоръжения, които да поберат всички желаещи да се срещнат с Камата.
Срещата с Христо Стоичков в Стара Загора ще бъде на 22 юли.

 „Христо Стоичков. Историята“ е написана в съавторство със знаменития журналист и дългогодишен приятел на Камата Владимир Памуков, носител на наградата „Черноризец Храбър“ за спортна журналистика.

Повече от година двамата работят по книгата, която се превърна в сензация още в деня на излизането си през октомври. „Историята“ разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната сцена на „Камп Ноу“ и в нея единственият български футболист, носител на „Златна топка“, най-после допуска публиката близо до себе си.