Ганка Дойчинова с приза минен инженер на годината
Ганка Дойчинова с приза минен инженер на годината / Dariknews.bg, архив

Инж. Ганка Дойчинова - ръководител на отдел „Маркшайдерски" в рудник „Трояново-1" получи наградата „Минен инженер на годината" на Научно техническия съюз за 2014 година. Призът е за "Разработване на проект за преустройство на участък „Добив" в рудник „Трояново-1" по направление „ТЕЦ Марица изток 2", през 2015 година".

Ганка Дойчинова с приза минен инженер на годината
netinfo

Инж. Дойчинова беше избрана за носител на приза на заседание на секцията „Минно дело и геология" към НТС в Стара Загора от комисия с председател инж. Атанас Халачев и специалисти от „Мини Марица-изток" ЕАД. Отличието е признание и за работата на инженерния екип на рудника. Чрез разработката се осигурява надеждността и редовността на доставките на въглища за ТЕЦ „Марица-изток 2". Традиционните призове бяха връчени за 19 поредна година от председателя на НТС в Стара Загора Владимир Заманов.

Ганка Дойчинова e първата жена носител на наградата „Минен инженер на годината". Тя завършва специалността „Проучване на полезните изкопаеми" в МГУ „Св. Иван Рилски". През годините освен в практиката усъвършенства своите знания чрез двете магистратури по „Геология" и „Маркшайдерство и геодезия". В отдел „Маркшайдерски" в рудник „Трояново-1" започва работа в началото на август 1982 година и остава тук и до днес, като преминава през различни позиции в трудовата си биография.