„Език без омраза -тема на двудневна международна конференция
„Език без омраза -тема на двудневна международна конференция / DarikNews.bg, архив

Международен младежки център - Стара Загоще организира международна конференция под наслов „Кампанията „Език без омраза" - инструмент за борба срещу нетолерантността".

Тя ще се проведе днес и утре от 9:30 часа в конферентната зала на Международния младежки център на бул. „Княз Александър Батенберг" N 19 /бивше кино Ж. Диманов/.
През първия ден ще бъдат представени резултатите от кампанията „Език без омраза" на европейско ниво, добрите практики от държавите - членки на Европейския съюз, както и предпоставките за проява на език на омразата на локално ниво и механизмите за противодействие.

През втория ден на конференцията ще се проведе работа по групи с цел формулиране на препоръки и предложения относно провеждането на бъдещи дейности, свързани с кампанията NO HATE SPEECH на местно и национално ниво.

Гости на събитието ще бъдат посланикът на Кралство Норвегия Катарина Викьор, Денис Дурмис - експерт към Съвета на Европа, Лора Любенова - член на борда на Европейски Младежки Форум, представители на Министерство на образованието и науката, на Министерство на младежта и спорта, младежки работници от младежки центрове Пловдив, Добрич и Враца, както и доброволци от повече от пет страни.

Работните езици на конференцията ще бъдат български и английски.