Етичен кодекс за общинските съветници
Етичен кодекс за общинските съветници / netinfo
Знаем ли нещо повече за общинските съветници- какви доходи получават, в какви търгове и комисии участват , съществува ли конфликт на интереси?

Отговорите на тези въпроси трябва да излязат на светло, смята лидерът на “Новото време” Емил Кошлуков. От Политическата пратия ще предложат на местните парламенти да приемат етичен кодекс на съветниците.

“Това е наша стара идея още от местните избори. Вече е разработена като Наредба, която адв. Александър Желязков ще внесе в най-скоро време. Идеята е старозагорските съветници да публикуват декларации, от които да стават ясни имуществените им състояния и да разкриват съществуват ли конфликти на интереси. Декларациите трябва да бъдат достъпни в интернет, за да знаят хората за кого са гласували. Ако Наредбата бъде приета, значи имате работещ Общински съвет”, смята Кошлуков.

70 са общинските съветници от Новото време в по-големите български общини.Според лидера на политическата партия приемането на подобна Наредба е опит да се реши проблема с корупцията.

От Новото време възнамеряват да организират национална кръгла маса във връзка с финансовата криза.Според Емил Кошлуков “в гледането на бюджета еуфоричните настроения на министрите няма да отразят ефектите от световната криза, за което ще плащаме всички ние догодина”.