/ netinfo
Доходите в България са скандално ниски, което води до изключително голям скептицизъм у българите. Огромна част от тях не са доволни и е време политическата класа да осъзнае, че доходите трябва да се вдигнат.

Радев: Неравенствата в България са далече от всякакви средни европейски показатели

Това коментира в Стара Загора председателят на Управителния съвет на Фондация „Петър Дертлиев” Георги Анастасов.  Според него пет са основните неща, които трябва задължително да бъдат осигурени - дом, храна, облекло, здравеопазване и образование.

Според КНСБ 1200 лева месечно са необходими на човек, за да живее нормално.

Над 2300 лв. месечно са нужни за нормален живот на четиричленно семейство

Преференция за българската икономика и инвестиции в производството
, са сред основните механизми за повишаване на доходите, смята Анастасов. „Ако даден инвеститор реши да строи, трябва да бъде освободен от данък печалба и ДДС за период от 3 до 5 години. 50% от наетите от него лица да бъдат регистрирани като безработни и да бъдат осигурявани не на минимална работна заплата, а на минималния праг.

По този начин ще се възстанови производството”. Вторият вариант за повишаване на доходите е солидарните фондове да бъдат насочени към това. В Стара Загора се провежда дискусионен форум „Повишаване доходите на българите - граждани на Европейския съюз”.