протест Стара Загора
протест Стара Загора / netinfo
Десетки коли се включиха в протестно автошествие по старозагорския булевард „Патриарх Евтимий“.

По думите на техническия координатор  на събитието  Десислава Калоянова, идеята се зародила спонтанно след вчерашната блокада на АМ „Тракия“, тъй като много хора тогава коментирали, че е необходимо протестните действия да продължат и занапред. Това мотивирало Десислава да се ангажира с организацията на автомобилното шествие тази вечер, което започна в 18.30 часа.

протест Стара Загора
netinfo


„Каузата, която ни събира днес е, че всеки един от нас иска по-високи доходи и по-ниски разходи,  искаме да живеем нормално, да не се притесняваме за утрешния ден. Надяваме се, че управляващите ще разберат това и социалната им политика ще стане наистина социална, а не антибългарска.  Хората искат да се случи нещо, да има сигурност, средства за нормален живот  и работеща система. Положението в държавата вече е нетърпимо“.

протест Стара Загора
netinfo


Протестът не е политически, няма партийни знаци и символи, категорична е  Десислава Калоянова. По думите й, в него участват много хора, които са активни граждани в много каузи, макар и някои от тях да са симпатизанти на различни партийни организации.

Старозагорските протестиращи  обмисляли да се присъединят към национален протест, който да се проведе в София.

протест Стара Загора
netinfo


Утре недоволните от високите цените на горивата, бедността и социалното неравенство ще организират пешеходно протестно шествие в областния град.