благотворителна изложба
благотворителна изложба / Старозагорска Митрополия
Над сто картички за Рождество Христово вече са изложени в старозагорския храм „Света Троица“. Всеки, който пожелае, може да си закупи, за да поздрави близките си с предстоящия празник. Инициативата е с благотворителна цел и се реализира за четвърта година по време на Рождественския пост.

Автори са децата от Неделното училище и от Ателието по иконопис, а изложбата е в подкрепа на различни каузи-възстановяване на сградата, където провеждат занятията си и помощ за реставрацията на стенописите в храма.

В условията на епидемия децата работиха от вкъщи, като общуваха помежду си и с преподавателите си дистанционно. Макар и формално разделени, те заявиха себе си като част от общността на енорията и от голямото семейство на Православната ни църква.

благотворителна изложба
Старозагорска Митрополия


Това всъщност е действителната цел на начинанието: да се възпитат християнски добродетели у децата, да се подпомогне личностното им развитие, категорични са преподавателят в Неделното училище Илиана Димова и ръководителят на Ателието по иконопис и Зорница Иванова.

Материалите за благотворителната картичкотворителница и тази година осигури верният помощник и творчески наставник на децата Елена Гинзарова.

За първи път в кампанията – с картички и гипсови коледни фигурки – се включиха възпитаници на  детската градина в с. Хан Аспарухово,с директор Донка Стоилова.

…Защото доброто, както казват, е „заразно“.