Близо 2000 ученици могат да се възползват от почивните бази на Общината
Близо 2000 ученици могат да се възползват от почивните бази на Общината / Общинска администрация - Стара Загора

От 6 на 10 лв. на ден е променена таксата за ползване на лагер за учениците от общообразователните училища и професионалните гимназии в Стара Загора. Така карта за 10 дни на къмпинг „Каваците" ще струва 135 лв., а за ученическата почивна база „Паниците" - гр. Калофер става 123 лв. Това бе разяснено на директорите на общообразователните училища в Стара Загора, по време на проведената днес среща с тях на ресорния зам.-кмет Ваня Сотирова.

На къмпинг „Каваците" ще има 8 смени, а на „Паниците" - 6. Капацитетът им е съответно 85 и 48 лагерници. На директорите бе предоставен график за ползването, като от тях се очаква да направят в общината заявките за ползване до 11 май т.г., разясни зам.-кметът.
Физкултурните салони на пет старозагорски училища ще бъдат ползвани от спортните клубове в Стара Загора по одобрени договори с общината, където ще бъдат описани подробно правата и задълженията на ползвателите.

Община Стара Загора осигурява възможност за летен отдих на близо 2000 ученици в почивните бази на планина и море.

Маноил Манев обясни, че в Стара Загора има повече от 60 клуба, като над 40 от тях са активно действащи, а спортната база е силно ограничена. Той подчерта, че това решение ще позволи да бъде подобрена материалната база на салоните и да бъдат пълноценно натоварени.

На срещата присъстваха още началникът на отдел „Образование" Пенка Чавдарова, директорът на РИО - Стара Загора Татяна Димитрова, Маноил Манев - председател на ПК по спорт и младежки дейности към ОбС и Елка Бонева - началник отдел „Административни бюра".