Общинари от Смолян ще се возят на електромобил
Общинари от Смолян ще се возят на електромобил / Sofia Photo Agency
Електромобили, които използват двигател с изцяло електрическо захранване, ще паркират безплатно в старозагорската „Зелена зона“. Това решиха общинските съветници с 41 гласа „за“. Желаещите да се възползват от преференцията ще трябва да подадат заявление по образец до кмета, както и документи, удостоверяващи правното основание за ползване на автомобила, копие от свидетелство за регистрация на МПС и документ удостоверяващ платена застраховка “Гражданска отговорност“. Издадената едногодишна карта ще трябва да бъде поставена на видно място на таблото в долния десен ъгъл на предното стъкло на електромобила по начин, незатрудняващ осъществяването на контрол.
 
Общинският съвет не прие направеното предложение за допълнение и изменение на Наредбата за обществения ред, м частта й за зоопарка. Съветниците решиха, че за реда в него трябва да отговаря ръководството му, като е необходимо да се създадат правила, които да гарантират спокойствието на обитателите и посетителите.
 
Община Стара Загора да кандидатства за отпускане на безвъзмездна финансова помощ от ПУДООС за изпълнение на обект: „Реконструкция и разширение на канализационната и водопроводната мрежа на квартал „Самара 1“ и квартал „Самара 2“, решиха още заседателите.
 
Те подкрепиха предложението за създаване на нови социални/здравни услуги по ОП „Региони в растеж“. Те  ще бъдат поддържани минимум 5 години след датата на приключване на дейностите по проекта, а реализирането му ще доведе до изграждане на нов център за обществена подкрепа, дневни центрове за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, нов дневен център за подкрепа на деца с тежки множествени увреждания и техните семейства, както и нови наблюдавани жилища за младежи от 18 до 21 г. Ще бъде осъществен и ремонт/обзавеждане/оборудване на съществуващи центрове за обществена подкрепа.