БАТА АГРО 2012-изложение за иновации в земеделието
БАТА АГРО 2012-изложение за иновации в земеделието / DarikNews.bg

165 фирми, сред които три чуждестранни, участват в третото селскостопанско изложение БАТА АГРО 2012. То преминава под мотото „ Още по-голямо, още по-добро".

Земеделска техника, търговци на семена и торове, финансиращи институции и университети представят своята продукция и възможности на повече от 23 хиляди кв. м. изложбена площ. За втора поредна година земеделското министерство има информационен щанд по Програмата за развитие на селските райони.

Тази година в изложението участват фирми от всички сфери, които са свързани с обслужването на селското стопанство. Според председателя на УС на БАТА АГРО Христофор Бунарджиев тази година изложението е посветено на иновациите в бранша. „2012 година е обявена за година на сътрудничеството и затова се радваме, че от форум на търговците на агротехника, БАТА АГРО се превърна в изложение за иновации в земеделието".

За да имаме трайни позиции в изграждането на модерно експортно ориентирано земеделие, е необходимо да се инвестира в нова селскостопанска техника, да се върви към окрупняване на площите, намаляване себестойността на продукцията и увеличаване на добивите, добави още Бунарджиев. Той припомни, че все още 90,5% от машините в селскостопанския парк на страната ни, са на възраст над 10 години.

Изложението БАТА АГРО ще продължи до 12 май. То е разположено на летище Стара Загора, а организаторите очакват над 25 хиляди посетители.