АБВ с общинска структура и в Казанлък
АБВ с общинска структура и в Казанлък / DarikNews.bg

Втора общинска структура в областта създаде партия АБВ. След Стара Загора, такава вече има и в Казанлък, а за неин председател е избран 37-годишният Красимир Цанев.

„Върви процес на увеличаване на членската маса. Само в Стара Загора вече имаме 170 души", заяви председателят на общинската структура на АБВ Илия Златев.

До края на август общинските структури имат за задача да проведат национално допитване по основните насоки за развитието на държавата, очертани с предизборната платформа на партията. Тя бе представена в неделя в София.

Около 20 август пък трябва да се проведе заседание на Националния съвет на партията, на което да бъдат формирани листите за предстоящите парламентарни избори. Преди това общинските и областни структури ще направят своите предложения.

„По всяка вероятност водач на листата в Стара Загора ще е старозагорец. Почти сигурно е обаче че това няма да бъде д-р Евгений Желев. Вероятността той изобщо да бъде включен в листите не е много голяма", обясни Тихомир Димитров - член на Националния съвет на АБВ.

„Минимумът на АБВ на тези избори е 4%. Проблемът при нас е, че имаме райони като Благоевград, Перник, Варна с много силно присъствие, но и райони като Бургас и Сливен с много слабо такова", допълни общинският председател на партията в Стара Загора Илия Златев.