76 % от старозагорските учители мълчаха в час
76 % от старозагорските учители мълчаха в час / netinfo
Учителите от 31 старозагорски училища получиха “отличен” в час по мълчание.В продължение на десетина минути те не преподаваха на глас.По този начин местните учители се включиха в националните стачни действия на своите колеги от цялата страна.

В 7 училища няма да бъдат предприети ефективни стачни действия. ГПЧЕ”Р.Ролан” ще стачкува ефективно само за час, а Спортното училище ще се присъедини на 25-ти.

95 школа в Старозагорска област ще преустановят учебните занимания от 24-ти септември .От 10 селски училища в общината само децата от Дълбоки и Братя Кунчеви ще излязат в “неочаквана ваканция” .

В ефективната стачка от понеделник ще се включат и колективите на 12 детски градини от общо 25 в Стара Загора , информира председателят на регионалния синдикат “Образование “ към КТ”Подкрепа” Владимир Стойчев

Отрасловият съвет за тристранно сътрудничество на синдикатите и работодателските организации в системата на училищното образование заседава в Министерството на образованието и науката..На него се обсъждат исканията на синдикатите за 100% увеличение на заплатите в средното образование.Резултатите , от които зависи дали ще има ефективна стачка на 24-ти септември , ще станат известни до края на деня.