350 човека от региона на протеста на КНСБ в София
350 човека от региона на протеста на КНСБ в София / DarikNews.bg, архив

350 човека от Старозагорско ще се включат в Националното протестно шествие и митинги пред Министерския съвет и Народното събрание на 11 декември. Ще има представители от всички браншове и общини, коментира председателят на КНСБ в Стара Загора Иванка Данаилома.

Шествието се организира от КНСБ под надслов „ Не на пенсионната реформа, орязваща права на българските граждани и бюджет, предлагащ единствено доживотен труд за мизерна заплата !"

Синдикалните членове от регион Стара Загора са обезспокоени от приетите от МС проекти на Закони за Държавния бюджет на РБългария и Бюджета на ДОО за 2015 година.

Замразените доходи , предстоящите масови съкращения, заложени в Бюджета на страната за 2015 година и решенията относно пенсионните права на трудещите се разтревожи хилядите работници и служители, е мнението на членовете на КНСБ.

Те подкрепят позицията на ИК на КНСБ от 21.11.2014 год. , че не е необходима промяна на пенсионната възраст и осигурителен стаж от 01.01.2015 година за всички категории осигурени лица и на от ПЗР от КСО в сегашния му вид , поради липса на консенсусно решение на социалните партньори в дългосрочен план и по този повод промяна не следва да се предприема.