Звездите на руския балет гостуват в София
Звездите на руския балет гостуват в София / netinfo

Гала-спектакълът на руските балетни звезди ще бъде един хубав подарък за българската публика, в рамките на годината на руската култура в България. Това заяви балетистът Айдар Ахметов, минути след като Звездите на руския балет пристигнаха в София, за да изнесат спектакъл пред българската публика тази вечер.

От класически балет до модерна хореография ще могат да видят гостите на гала-спектакъла на Звездите на руския балет, добави още Айдар Ахметов.

В България лукса да гледаш звездите на Болшой театър излиза доста по-евтино, отколкото в Русия, каза президентът на „Жокер медия” Ованес Мелик Пашаев и добави:

„Не можете да си купите билет за по-малко от 1000 долара, ако искате да гледате спектакъл в Болшой театър”.

Спектакълът е част от културните събития в рамките на Годината на руската култура. На сцената ще излязат големи имена от балета, като Татяна Чернобровкина, Елена Андриенко, Дмитрий Забабурин, Айдар Ахметов, Владимир Непорожний и много други.

Участие ще вземат 14 солисти и кордебалет. В програмата, която се състои от 2 части и е с обща продължителност от 2 часа, са включени както много известни балетни постановки, така и непознати за българската публика интерпретации. В шоуспектакъла публиката ще може да види па дьо дьо от балета "Лебедово езеро", сцена от балета "Спартак" на Хачатурян, "Дъщерята на Фараона" и много други.

Събитието е тази вечер от 19.00 часа в НДК.