Жители на Младост на нощно дежурство срещу застрояване
Жители на Младост на нощно дежурство срещу застрояване / DarikNews.bg, архив

Цяла нощ жители на столичния квартал "Младост" дежуриха на поляната, предвидена за застрояване. Имало е опити от строителната фирма, да се върне на терена, но до конфликт не се е стигнало, предаде NOVA. Днес новоизбраният кмет на района Десислава Иванчева ще има среща с главния архитект на София, за да обсъдят как строителното разрешително да бъде отменено.

Пореден протест срещу строеж върху зелена площ в "Младост"

Строежът на жилищната сграда е спрян физически, докато тече проверка. Това заяви Иванчева. Хората обаче се заканват да не спират с протестите, докато не излезе окончателно решение.

Недоволни жители на квартала направиха жива верига срещу строеж вчера. Във вторник сутринта пристигна и строителна техника, а хората се противопоставиха твърдо на строежа.

Столичани искат само едно - повече зелени площи и по-малко бетон. 10-часовият протест започна заради ограда, поставена рано сутринта и премахната символично от недоволните жители. От табела на нея хората разбират, че започва строителство и излизат на пост.

Жителите на столичния квартал "Младост" продължават бунта си (ВИДЕО/СНИМКИ)

Техническият ръководител на обекта показа разрешение за строеж върху зелената площадка има. Въпреки това хората от квартала се надяват, че до строеж няма да се стигне. Това обеща и новоизбраният кмет на „Младост" Десислава Иванчева. Тя беше избрана, след като оглави протестите срещу застояването в квартала.

Малко след сутрешния протест Иванчева беше поканена на среща в Столичната община от Йорданка Фанкдъкова.

„Смятам, че е неморално в момент, в който имаме новоизбран кмет, да се започва строителство", коментира кметът на София.

Кога ще приключи проверката за това дали строежът има всички необходими документи - засега е рано да се каже.

Източник: nova.bg