"Център за градска мобилност" в София засилва контрола по редовността на пътниците.

Фандъкова поиска повече полиция в градския транспорт

След проведени срещи през миналата седмица, в столична община, се обсъдиха възможностите да бъде затегнат контролът, включително чрез въвеждане на постоянен контрол по някои линии и засилване на проверки по други линии - т.нар. рискови линии, където често се пътува без превозни документи.

Постоянен контрол ще бъде въведен по трамвайна линия № 7, тролейбусна линия № 9 и автобусна линия № 280. Засилен контрол, с присъствие на служители на Общинска полиция към СДВР, се предвижда по маршрутите на следните линии: трамвайна линия № 10, трамвайна линия № 20 и трамвайна линия № 22, автобусна линия № 79, автобусна линия № 72.

По останалите линии от обществения транспорт продължава контролът, съгласно графиците на "Център за градска мобилност". Напомняме на нашите клиенти, че превозни документи могат да се закупят от над 570 обекта в Столицата.

Масови проверки за носене на маски в транспорта в София (ВИДЕО)

Освен в бюрата на ЦГМ, те се продават на касите на метрото, в пощенските клонове, тото-пунктовете,  веригата магазини 345, гишетата на жп-гарите и партньорски обекти, в близост до спирките на градски транспорт. Еднократен билет за пътуване или дневна карта може да се закупи и през приложението - mass.bg.

С банкова карта можете да закупите билет на място в превозното средство, като се валидирате, а над 3 валидации дневно от системата, се таксуват като дневна карта от 4.00 лева и може да се пътува неограничен брой пъти.

Старите карти за градски транспорт важат до изтичане на срока им, след това може да се заменят безплатно с карта от нов тип, която има възможност да се зарежда онлайн.

Необходимо е да се регистрирате в портала на ЦГМ и да я активирате в наше бюро.