Забраняват временно престоят и паркирането в центъра на София
Забраняват временно престоят и паркирането в центъра на София / cнимкa: Sofia Photo Agency, архив

Временно ще бъдат забранени престоят и паркирането на пътни превозни средства в центъра на София заради Националното литийно шествие в петък - 24 септември, съобщиха от Столичната община.

От 7.00 до 15.00 ч. няма да се допускат автомобили на паркинга на площад „Княз Александър Първи" и на северната страна на площад „Св. Александър Невски"

От 11.00 до 14.00 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул."Оборище" - между ул. „Г. С. Раковски" и бул. „Васил Левски", ул. „11-и август" - между ул. „Московска" и ул. „Оборище".

Сборният пункт на участниците в шествието е в 11.30 ч. пред главния вход на НДК. Шествието ще бъде по маршрут от НДК по ул. „Проф. Фритьоф Нансен", бул. „Патриарх Евтимий", ул. „Христо Белчев", ул. „Хан Аспарух", бул. „Витоша", пл. „Св. Неделя", бул. „Княгиня Мария Луиза", пл. „Независимост", пл. „Ат. Буров", бул. „Цар Освободител", ул. „Г. С. Раковски", ул. „Оборище" до пл. „Св. Ал. Невски".

Движението на пътните превозни средства ще се спира и възстановява поетапно в зависимост от преминаването на участниците в литийното шествие.