Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Иван Вазов“ в центъра се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа в сряда, 20 март, на някои клиенти на „Софийска вода”.
 
То се отнася за живеещите в района на ул. "Иван Вазов" - от ул. „Г. С. Раковски“ до ул. „6-ти септември“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа, дружеството ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на ъгъла на ул. „Иван Вазов“ и ул. „Г. С. Раковски“.
 
След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района, ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги, посочват от дружеството.
 
В същия ден, във връзка с монтаж на спирателни кранове на ул. “Козлодуйски бряг“ в село Мировяне се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 21:00 часа на живеещите в района на ул. „Чавдар войвода“, ул. „Парашутист“, ул. „Ястреб“, ул. „Орлин“, ул. „Козлодуйски бряг“ и ул. „Христо Ботев“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа, водоноска ще има на ъгъла на ул. „Христо Ботев“ и ул. „Чавдар войвода“.

Във връзка с изграждане на ново сградно водопроводно отклонение на ул. „Батареята“ в местност „Батареята", община „Кремиковци“, се налага спиране на водоподаването от 09:00 до 18:00 часа и на живеещите в района на местност „Батареята“. Ако строително-ремонтните дейности продължат повече от 12 часа, „Софийска вода” ще осигури водоноска на ъгъла на ул. „Батареята“ и бул. „Ботевградско шосе“.
 
Във връзка с направа на връзка на уличен водопровод на ул. “Коце Петров Бургов“ в кв. „Кумарица“ в Нови Искър се налага спиране на водоподаването от 10:00 до 17:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи по ул. “Коце Петров Бургов“, ул. „Свещеник Юрдан Ангелов“, ул. „Леярска“ №1, №1А, №3, №5. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа, водоноска ще бъде разположена на ъгъла на ул. “Коце Петров Бургов“ и ул. „Свещеник Юрдан Ангелов“.
 
Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа, като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването, уточняват от дружеството.