Жена извърши вандалски акт в детски приключенски парк в столицата. Рано сутринта тя обиколила парка и заляла детските съоръжения, пейките и касата с жълта течност. Като служителите предполагат, че става дума за урина. Те вече са подали сигнал в полицията, като междувременно разпространиха и кадри, в опит някой да я разпознае, предаде NOVA

В сряда сутрин, отваряйки детския приключенски парк в Борисовата градина служителите забелязват, че има неприятна миризма. Връщат записите от камерите и установяват как от гората на парка излиза дама, изважда бутилка с жълта течност, отваря я и започва да полива пейките, касата и съоръженията за игра на децата.

Щети за хиляди левове са нанесени в центъра на Плевен

Жалба е подадена в полицията, записите от видеонаблюдението също ще бъдат предоставени. „По някакъв начин трябва да се установи самоличността на жената, защото каквито и да са мотивите ѝ, това е нечовешко – да полива с урина детски съоръжения”, каза Борислав Георгиев, собственик на парка. 

Втори ден управата на детския парк наема фирми, за да успеят да почистят и дезинфекцират парка. Това разказа още собственикът, като добави, че от парка не са имали конфронтации и проблеми с никой.